Select Page

The wisdom of a foreign language


English     Français     Español     Română

Numele meu este Lina.

M-am născut în sânul unei familii nomade și am avut binecuvântarea să învăț limbi străine de la vârsta de șase ani. Cu toate că astăzi nu o mai vorbesc, limba turcă a fost primul meu contact cu un univers lingvistic diferit de cel matern.

Cred cu tărie că limbile străine au un rol dincolo de aspectul comunicativ. Știința ne spune că atunci când ne exprimăm într-o limbă străină, gândim cu mai multă claritate. Se creează o distanță psihologică de fiecare dată când definim realitatea cunoscută cu alte cuvinte. Limba străină întrerupe pilotul automat. Asta-i pentru mine o veste fabuloasă care merită să fie răspândită.

Limbile străine au avut un impact fascinant în dezvoltarea mea cognitivă, emoțională și spirituală. Sunt bucuroasă să împărtășesc cu ceilalți experiența mea personală și didactică.

Următorul eveniment

Atelier de engleză și empatie lingvistică

București 31 martie – 1 aprilie

Detalii

Ultimele articole de pe blog

Workshop de engleză și empatie lingvistică

 

Structura acestei întâlniri de două zile este concepută după principiile neuroeducației și are ca obiectiv învățarea timpurilor verbale în engleză.

 

Putem rescrie amintirile care se află în spatele stilului nostru de învățare lingvistică |Memory design & intelligent learning

De fiecare dată când îmi amintesc o situație ,,X”, creierul meu o distorsionează. Asta spune Donna Bridge, membru al Școlii de medicină Feinberg din cadrul Universității Northwestern.

Iată mecanismul amintirilor noastre…

Contactează-ma!

6 + 4 =